Іран звинуватив європейські держави в укритті терористів

Середа, 9 січня 2019, 08:59

Глава МЗС Ірану Мухаммед Джавад Заріф звинуватив європейські країни в укриванні терористів на своїй території.

Таке повідомлення він поширив у вівторок на своїй сторінці в Twitter після того, як стало відомо про нові санкції ЄС проти іранської розвідки.

"Європейці, включаючи Данію, Нідерланди та Францію, покривають у себе MEK (представників Організації моджахедів іранського народу, яка бореться проти іранської влади та визнана Тегераном терористичною. – Ред.), яка вбила 12 тисяч іранців і підтримувала злочини Саддама Хусейна проти іракських курдів, а також інших терористів, які організовували вбивства невинних іранців з Європи", - заявив Заріф.

"Звинувачення на адресу Ірану не знімають з Європи відповідальності за переховування терористів", - додав глава дипломатії Ірану.

У вівторок, 8 січня, голова МЗС Данії повідомив, що Європейський Союз погодився запровадити санкції проти іранської розвідки у зв’язку з її планами здійснити убивства на території ЄС.

Наприкінці жовтня минулого року данська розвідка заявила, що Іранська розвідувальна служба планувала здійснити політичне вбивство в Данії.

Нідерланди заявили у вівторок, що Іран був причетний до щонайменше двох політичних вбивств на території Європи.

Іран послідовно спростовує будь-яку причетність до планування чи здійснення вбивств, заявляючи, що ці звинувачення мають на меті погіршити відносини між ЄС і Іраном.