Парламент Британії проведе нове голосування щодо Brexit 27 лютого

Вівторок, 12 лютого 2019, 15:07

Велика Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про Brexit і після їх завершення буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

Про це вона заявила сьогодні в парламенті.

За словами Мей, якщо до 26 лютого не буде досягнуто домовленості щодо угоди, то в цей день уряд внесе до парламенту ще одну пропозицію, за яку британські депутати проголосують 27 лютого.

"Вірі в демократію буде завдано великої шкоди, якщо Brexit не відбудеться. Нам всім потрібно набратися сміливості, щоб домогтися змін, які вимагає Палата громад, і вчасно реалізувати Brexit", - сказала вона.

Мей заявила, що вважає розумним просити про внесення змін, що мають обов'язкову юридичну силу, в "запасний механізм" щодо ірландської кордону, тому що обидві сторони хочуть уникнути його використання.

Британський прем'єр повідомила, що буде проводити переговори з лідерами ЄС "протягом всього цього тижня", а команди переговірників продовжать обговорювати спірні питання до кінця лютого.

Якщо британський парламент проголосує зміни і на них погодиться Брюссель, то їх мають затвердити на саміті ЄС 21 березня, за тиждень до Brexit. Ймовірно, що після саміту Палата громад проведе ще одне голосування.