Уряд Нідерландів створив Brexit-монстра для попередження компаній

Четвер, 14 лютого 2019, 15:27

Уряд Нідерландів візуалізував Brexit у вигляді гігантського монстра в стилі ляльки маппет-шоу, що лежить на столі.

Фото з таким персонажем розмістив у Twitter глава МЗС Нідерландів Стеф Блок.

"Ви вже перевірили, який вплив матиме Brexit на вас або вашу компанію? Проведіть перевірку впливу Brexit за адресою http://brexitloket.nl або відвідайте http://rijksoverheid.nl/onderwerpen/brexit .... Не дайте Brexit встати на вашому шляху... або лягти ", - написав Брок.

Міністр опублікував посилання на спеціальний сайт, де голландські компанії можуть побачити потенційний вплив Brexit на свій бізнес.

Стартова сторінка сайту, створеного для перевірки впливу Brexit

Нідерланди є одними з головних торговельних партнерів Великої Британії, і голландські чиновники побоюються, що Brexit може завдати серйозного удару по економіці, особливо в разі виходу без угоди.

Однак уряд Нідерландів заявляє, що країна вже отримала і деяку вигоду від Brexit. Минулого року в Нідерланди прийшли інвестиції в розмірі 291 млн євро і 42 фірми переїхали туди - імовірно, через вплив Brexit.

Крім того, Агентство ЄС з лікарських засобів переїжджає з Лондона в Амстердам через Brexit. Голландці також переконали японських електронних гігантів Sony і Panasonic розмістити свої європейські штаб-квартири в Нідерландах.