У Франції прийшли з обшуками до журналістів через матеріал про екс-помічника Макрона

Вівторок, 5 лютого 2019, 10:44

У Франції спробували провести обшуки в редакції Mediapart після нових публікацій у справі Александра Беналла, колишнього радника Еммануеля Макрона.

Як повідомляє Politico, паризька прокуратура намагалася обшукати офіс редакції з кількома співробітниками поліції у понеділок вранці, але журналісти їх не пустили, пославшись на відсутність дозволу на обшук від судді.

Минулого тижня Mediapart опублікував витяги з розмови, в тому числі з Беналла, який був відсторонений від посади в органах безпеки в липні через напад на демонстранта під час вуличної акції протесту. Проти Беналла також відкрили розслідування за звинуваченням у тому, що він неправильно використовував дипломатичний паспорт.

У записах людина, ідентифікована як Беналла, розмовляє з колишнім співробітником партії Макрона і хвалиться підтримкою французького президента і одного з його помічників в розпал скандалу.

Скандал з Беналла спалахнув в уряді Макрона влітку минулого року. Поява відеозапису про напад на мітингу призвела до численних звільнень у Єлисейському палаці, парламентського розслідування та голосуванням щодо довіри до уряду.

Хоча Макрон взяв на себе відповідальність за інцидент, він також жорстоко критикував ЗМІ за висвітлення справи.