Польща: ЄС підтвердив необхідність каналу через Віслинську косу

П'ятниця, 1 березня 2019, 18:13

Експерти Польщі та Єврокомісії обговорили питання будівництва каналу через Віслинську косу, який повинен сполучити Балтійське море з Віслинською затокою. 

Про це пише "Польське радіо".

У прес-службі Міністерства морського господарства та судноплавства повідомили після переговорів, що представники Комісії підтвердили необхідність будівництва судноплавного каналу.

"Проте вони попросили продовжити контакти для обговорення технічних питань. У найближчому майбутньому будуть встановлені дати наступних зустрічей", - йдеться в заяві відомства.

Днями ЄК ініціювала експертну зустріч з поляками після того, як польська влада повідомила про початок робіт. ЄС зацікавився вирубкою дерев, а також сумнівається, що судноплавний канал, як запевняє польська влада, не матиме значного впливу на охоронні ділянки Natura 2000.

Росія заявляла, що рішення польського уряду збудувати канал політичне і загрожує екології та економіці регіону. Голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявляє, що будівництво судноплавного каналу покаже, що "часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна робити на польській території, а що ні, завершилися".

Вартість будівництва Віслинського каналу складає близько 880 млн злотих. Інвестиція повинна повністю фінансуватися за рахунок внутрішніх грошей без участі фондів ЄС. Проект планують завершити до 2022 року.