У Білорусі віце-прем'єр та міністр заплатили посадами за "обісраних корів"

Четвер, 28 березня 2019, 13:24

Президент Білорусі Александр Лукашенко відправив у відставку віце-прем'єра Михайла Русого та міністра сільського господарства і продовольства Леоніда Зайця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу білоруського президента.

Також, згідно з указом Лукашенка, з посади голови Могильовського обласного виконавчого комітету звільнено Володимира Доманівського.

"Вона ж вся обісрана": Лукашенко влаштував кадрову чистку через корів

Про кадрові рішення презедента Білорусі стало відомо після відвідин Лукашенка 26 березня агрохолдингу "Купалівське" у Могильовській області.

Лукашенку не сподобалися умови, в яких утримували корів в агрохолдингу. Зокрема, він порівняв корівник з "Освенцимом" і вживав нетипову для президентської посади лексику.

"Тут має бути сухо, чисто, розумієш? Вони ж гидять одна на одну, стоять одна на одній. Тут повинна стояти людина і постійно чистити. А ви мене переконуєте, що це нормально. Ти подивися на цю худобу! Вона ж уся обісрана", - говорив глава білоруської держави.

За підсумками відвідин холдингу Лукашенко відсторонив губернатора Доманівського, понизив на посаді свого представника в Могильовській області Геннадія Лавренкова та змінив голову агрохолдингу "Купалівське".

Також Лукашенко доручив порушити кримінальні справи.