Жителів Придністров’я організовано привезли на дільницю в Бельцах

Неділя, 31 березня 2019, 18:07

Громадян України, які проживають у невизнаному Придністров’ї, організовано привезли до консульства України в Бельцах для участі у президентських виборах.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Nordnews.md.

Біля будівлі українського консульства утворилась невеличка черга.

Деякі люди кажуть, що транспорт надала місцева влада в придністровській Рибниці.  Інші стверджують, що автобуси були замовлені українською громадою Придністров'я. Згідно з повідомленням, ще 200 осіб у Рибниці очікують на підвіз для голосування.

Загалом у Молдові сьогодні працюють дві виборчі дільниці. Одна в посольстві України в Кишиневі, інша в консульстві в Бельцях.

У Німеччині черги на всіх дільницях

Раніше ЗМІ у невизнаному Придністров’ї повідомили, що у день виборів президента України 31 березня для українців, які мешкають у регіоні, буде організовано безкоштовний підвіз до виборчих дільниць.

Стверджувалось, що автобуси везтимуть виборців з восьми населених пунктів регіону.

Раніше президент невизнаної республіки Вадим Красносельський пообіцяв сприяти проведенню виборів президента України. Наприкінці січня на зустрічі з представниками української громадськості він заявив, що "республіка поважає і визнає вибір народу" і буде розвивати добросусідські відносини, "незалежно від того, хто з кандидатів посяде пост президента", йдеться на сайті глави Придністров’я.