Угорщина замінить антибрюссельські білборди наступного тижня

Четвер, 7 березня 2019, 14:47

Угорщина наступного тижня замінить антибрюссельські рекламні білборди, які поставили під загрозу членство правлячої партії "Фідес" у головній правоцентристській групі Європейського парламенту.

Про це повідомив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш у четвер, інформує Reuters.

Коментуючи ультиматум лідера "Європейської народної партії" Манфреда Вебера, який вимагав від Угорщини позбутися білбордів, спрямованих проти президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, Гуйяш сказав, що наступного тижня білборди будуть замінені на інші, присвячені кампанії Орбана зі збільшення народжуваності.

Він відмовився відповідати на неодноразові запитання про більш пізні етапи кампанії перед виборами до Європейського парламенту, сказавши, що може говорити тільки "про наступний тиждень".

Цими вихідними Орбан повідомив німецькій газеті Welt am Sonntag, що на наступному етапі угорської кампанії зображення Юнкера будуть замінені на зображення першого віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса.

Вороже ставлення до імміграції є головним пунктом кампанії в Угорщині перед європейськими виборами у травні. Уряд Угорщини розмістив по країні рекламні щити, які звинувачують Юнкера і американського мільярда угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

Після цього низка партій-членів Європейської народної партії, до якої належить і політсила прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Фідес", публічно закликали до обговорення її статусу в межах ЄНП.