Прем'єр Італії пообіцяв Зеленському підтримку у врегулюванні конфлікту на Донбасі

Середа, 24 квітня 2019, 12:17

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте у листі до переможця виборів президента України Володимира Зеленського запевнив його у підтримці з боку Рима.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Шановний президенте, з нагоди Вашого обрання на посаду президента України, я хотів би висловити щирі вітання Вам від свого імені і уряду Італії", - йдеться у листі.

"Дружні зв'язки між нашими країнами мають давне коріння і з роками змогли перерости в плідне політичне, економічне та культурне партнерство на інституційному рівні та між нашими громадянськими суспільствами, - зазначив Конте.

Очільник італійського уряду сподівається, що під час правління Зеленського "співпраця між Римом і Києвом може бути посилена".

Посольство України вимагає вибачень від чеського видання через матеріал про Зеленського

"Саме в цьому дусі я хотів би запевнити вас у підтримці з боку моєї країни у врегулюванні конфлікту в східних регіонах України та у зміцненні шляху реформ, необхідних для майбутнього вашої країни", - підкреслив прем'єр.

"Бажаю вам усіх успіхів у виконанні свого мандату, я щиро вітаю вас", - додав Конте.

Виступаючи на початку березня на зовнішньополітичній конференції в Генуї, Конте вкотре сказав, що уряд Італії працює над тим, щоб спробувати припинити міжнародні санкції проти Росії.

Дотепер, попри свої наміри, Рим підтримував продовження обмежувальних заходів Євросоюзу.