Новозеландський терорист переказував гроші ультраправим у Франції

П'ятниця, 5 квітня 2019, 10:23

Підозрюваний бойовик, який розстріляв у мечетях Нової Зеландії 50 людей, переказував гроші французькій ультраправій групі і одного разу купив квиток у замок Нойшванштайн в Баварії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Федеральне управління кримінальної поліції підтвердило, що в середу поінформувало німецьких депутатів про розслідування зв'язків, які підозрюваний мав у Німеччині.

Австрія підтвердила зв'язок ультраправого руху з новозеландським терористом

На закритому брифінгу оприлюднили інформацію про те, що підозрюваний Брентон Харрісон Таррант переказував гроші групі Generation Identity у Франції. Ультраправа група, яка пропагує білу націоналістичну ідеологію, поширилася в інші європейські країни з моменту її заснування в 2012 році.

Федеральна поліція відмовилася уточнювати, але німецьке інформаційне агентство dpa повідомило, що Таррант перерахував групі 2200 євро у вересні 2017 року.

Крім того, німецька поліція заявила, що Таррант використав свою кредитну карту в листопаді минулого року для оплати квитка в замок Нойшванштайн – популярне туриcтичне місце неподалік від австрійського кордону.

Слід ненависті: чому трагедія у Новій Зеландії має стати уроком для ЄС

У той час Таррант подорожував Європою, зупиняючись в Австрії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Естонії.

Поліція Нової Зеландії висунула 28-річному австралійцю висунули 50 обвинувачень у вбивстві і 39 у спробі вбивства у справі про теракт в двох мечетях у новозеландському Крайстчерчі, який стався 15 березня.

Раніше канцлер Австрії Себастьян Курц підтвердив, що існує фінансовий зв'язок між Таррантом та крайньо правим австрійським Ідентаристським рухом.