Армія Асада за підтримки авіації РФ намагається наступати в Сирії

П'ятниця, 10 травня 2019, 16:43

Армія Башара Асада і союзні проіранські загони найманців продовжують наступ на північному заході Сирії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

В результаті запеклих боїв із загонами підтримуваних Туреччиною повстанців прихильникам Асада вдалося захопити кілька населених пунктів в західній частині провінції Хама, йдеться у повідомленні. У той же час бої тривають.

Наголошується, що активну підтримку просуванню військ Асада надає російська авіація. Загони озброєної опозиції провели контратаку з метою повернення деяких втрачених позицій.

Сирійські повстанці, підтримані Туреччиною, заявляють, що Москва і сирійський уряд намагаються захопити контроль над двома ключовими магістралями в їхньому останньому анклаві на північному заході країни.

Асад прагне відновлення контролю над стратегічними магістралями М5 і М4 від Алеппо до Хами і Латакії на узбережжі Середземного моря, двома найважливішими транспортними артеріями довоєнної Сирії.

Британський Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що від 20 квітня по 10 травня 145 цивільних осіб, зокрема 26 дітей і 35 жінок, загинули внаслідок російського повітряного бомбардування і обстрілів сил режиму у провінціях Алеппо, Хама, Латакія та Ідліб. Також повідомляється про десятки загиблих джихадистів.