Скандал в Австрії: подав у відставку ще один фігурант відео з "багатою росіянкою"

Субота, 18 травня 2019, 14:14

Голова фракції Австрійської партії свободи Йоганн Гуденус подав у відставку і склав мандат на тлі скандалу, спричиненого появою відео з "племінницею російського олігарха".

Про це повідомляє "Європейська правда" за посиланням на ORF.

"Цим я оголошую, що завершую свої функції в якості голови фракції і складаю мандат члена Національної ради. Крім того, я знімаю з себе всі функції в Австрійській партії свободи", - заявив Гуденус.

Він також висловив жаль з приводу подій дворічної давності.

"Я глибоко шкодую, що своєю поведінкою зрадив довіру, надану мені виборцями, чиновниками і співробітниками," – заявив Гуденус.

Йоганн Гуденус разом Ганцом-Крістіаном Штрахе, який сьогодні подав у відставку з посади віце-канцлера, фігурує в оприлюдненому німецькими ЗМІ відео зустрічі 2017 року з росіянкою Альоною Макаровою, племінницею олігарха з оточення Путіна. Вона нібито планувала інвестувати не зовсім легальні кошти в Австрії, в тому числі обговорювалося придбання нею австрійського видання Kronen Zeitung, де вона пропонувала просувати лінію Австрійської партії свободи, щоб привести її до перемоги на виборах.

Під час зустрічі, яка тривала майже 7 годин, Штрахе в обмін на російську підтримку зробив співрозмовниці кілька сумнівних пропозицій. Зокрема, пропонував їй вигідні державні контакти у разі участі своєї партії в роботі уряду.

Читайте також - "Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих Австрії"