ЄС відреагував на заяву Трампа про "кінець Ірану", закликає уникати провокацій

Понеділок, 20 травня 2019, 14:27

В ЄС закликали всі сторони уникати провокацій і ескалації ситуації у зв’язку з останньою заявою президента США Дональда Трампа, який пригрозив Ірану повним знищенням.

Про це заявила представниця Єврокомісії Кайя Косьянчич на щоденному брифінгу в Брюсселі.

"Цей регіон не потребує подальшої дестабілізації, ми це постійно повторюємо, слід уникати будь-яких провокацій і докладати всіляких зусиль, щоб зменшити напруженість" - заявила вона.

Вона нагадала про заяву високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні, яка закликала всі сторони до стриманості і утриматися від дій, які можуть призвести до ескалації.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп пригрозив Ірану "настанням кінця" і закликав Тегеран ніколи не погрожувати його країні.

Іран офіційно призупинив виконання частини зобов'язань за ядерною угодою

Минулого тижня представники уряду США заявили, що Іран мобілізував групи в Іраку і Сирії для нападу на американців. Тому минулого тижня США направили шість військових кораблів, систему ПРО і морську піхоту в Перську затоку і Аравійське море.

Раніше Іран оголосив, що припиняє дотримуватися частини обмежень щодо своєї ядерної програми, і пригрозив посилити ядерну діяльність, якщо країни-учасниці ядерної угоди не захистять Тегеран від санкцій США.