Керівній партії Британії на виборах загрожує найгірший результат за 200 років – опитування

П'ятниця, 31 травня 2019, 08:38

Консервативна партія Великої Британії посіла би лише третє місце на загальних виборах, якби вони проходили в найближчі вихідні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

За даними опитування YouGov, правляча британська партія, і одна з найуспішніших партій в західному світі, отримала б на виборах лише 19% голосів. Це найнижчий результат з моменту заснування партії майже 200 років тому. За два тижні консерватори втратили 8% рейтингу.

Опозиційна Лейбористська партія також фінішувала б третьою з 19% голосів, що є найгіршим показником з 1918 року. Падіння рейтингу склало 6%.

У лідерах опитування дві політичні партії, які зайняли однозначні позиції за або проти Brexit.

Понад 750 тисяч громадян ЄС висловили бажання лишитися в Британії після Brexit

"Ліберальні демократи", які проводили кампанію з прямою вимогою нового референдуму з метою зупинки Brexit, стали б на виборах найбільшою політичною партією з 24% голосів.

На другому місці була б партія Brexit Найджела Фараджа, яка існує всього кілька місяців і підтримує повний розрив з Європейським союзом - 22%. Ця партія виграла вибори до Європарламенту у Британії

Результати підкреслюють зростаючу поляризацію британської політики, вказуючи на ще більшу невизначеність після того, як країна була втягнута в найбільшу політичну кризу з часів Другої світової війни, коли виборці вирішили провести референдум про вихід з ЄС в 2016 році.

Як відомо, Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.