Уряд Італії отримав вотум довіри у парламенті

П'ятниця, 21 червня 2019, 19:19

Уряд Італії отримав вотум довіри у нижній палаті парламенту, що підготувало ґрунт для прийняття законопроекту, спрямованого на стимулювання зростання за рахунок податкових пільг і інвестиційних стимулів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Парламент повинен перетворити на закон постанову уряду, яку було вперше схвалено в квітні і яка представляє комплекс заходів щодо зміцнення економіки Італії.

Правляча коаліція в складі популістського "Руху 5 зірок" і ультраправої "Ліги" з комфортом виграли голосування 288 проти 181.

Уряд ініціював голосування, щоб подолати протидію опозиції законопроекту і прискорити його просування через парламент. Після остаточного затвердження в нижній палаті законопроект буде перенесений в верхню палату і повинен бути прийнятий до кінця червня.

Разом зі скороченням податків і підвищенням інвестицій уряд додав норми, які вийшли за межі основної сфери дії указу і втрутилися в рішення низки делікатних питань.

Законопроект дозволяє уряду інвестувати близько 145 мільйонів євро в акціонерний капітал будь-якої структури, створеної для порятунку проблемної авіакомпанії Alitalia, переданої в спеціальне управління в 2017 році.

Крім того, указ розширює сферу дії урядового плану щодо компенсації вкладникам, які постраждали від недавньої банківської кризи, і ввів заходи щодо полегшення тягаря заборгованості для найбільших муніципалітетів країни, таких як Рим.

Уряд також продовжив до кінця року державну гарантію на облігації, випущені проблемним банком Carige.