Кремль готує запрошення Трампу на День перемоги

П'ятниця, 28 червня 2019, 15:20

Прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що у найближчі дні президенту США Дональду Трампу буде направлено запрошення "на святкування ювілею перемоги у Великій Вітчизняній війні в 2020 році".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське державне агентство ТАСС

Путін і Трамп зустрічалися на полях саміту "Великої двадцятки" в Японії. Їхня зустріч протривала 1 годину 20 хвилин. За словами Пєскова, під час розмови Путін запросив Трампа в наступному році на відзначення 75-річчя закінчення Другої світової війни та, як він сказав, "Великої Вітчизняної війни". 

Трамп і Путін обговорили ситуацію в Україні

За словами речника Путіна, "Трамп позитивно сприйняв це і сказав, що буде чекати офіційного запрошення". Пєсков підкреслив, що офіційне запрошення, "звичайно, в найближчі дні вже буде направлено".

Як повідомлялось, на зустрічі в Осаці Путін і Трамп обговорили Україну. За словами президента США, питання звільнення українських моряків не піднімалося. 

Нагадаємо, у листопаді Трамп вирішив скасувати зустріч з російським колегою через те, що Росія не повернула захоплені кораблі Україні та не звільнила моряків.

Глава Держдепартаменту США Помпео заявляв, що зустріч не відбудеться, поки Росія не звільнить полонених.