"Зелені" висунули умови для підтримки кандидатки у президенти Єврокомісії

Вівторок, 9 липня 2019, 09:55

"Зелені" у Європейському парламенті висунули три умови для схвалення кандидатки у президенти Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Ска Келлер та Філіп Ламбертс, лідери "Зелених" у ЄП, зустрілися у понеділок з фон дер Ляєн в Брюсселі та назвали умовами для голосування за її кандидатуру справжню підтримку захисту клімату, рятувальних операцій у Середземному морі та реформування процесу Spitzenkandidat.

Більшість німців проти фон дер Ляєн на посаді президента Єврокомісії - опитування

Ска Келлер після зустрічі заявила, що багаторічна міністр  фон дер Ляєн є "дуже здібним політиком", проте, на її погляд, цього недостатньо для того, щоб бути президентом комісії.

Спілкуючись з журналістами після годинної бесіди, Келлер визнала зустріч "дуже приємним обміном думок", але сказала, що ще занадто рано вирішувати, чи буде її партія підтримувати фон дер Ляєн.

Туск закликав Європарламент підтримати кандидатку у президенти Єврокомісії

Зелені мають 74 місця з 751 у Європарламенті, що робить їх четвертою за величиною групою в недавно сформованому органі ЄС.

За попереднім графіком, Європарламент голосуватиме за кандидатуру фон дер Ляєн 16 липня. Для її обрання необхідна абсолютна більшість не менше ніж 376 депутатів. Соціалісти, особливо німецькі, демонструють жорстку опозицію її обранню, тому голоси "зелених" мають вирішальне значення.