На заході Європи вирує шторм "Ельза": у Португалії та Іспанії загинули 4 людини

П'ятниця, 20 грудня 2019, 13:43

З середи на заході Європи вирує шторм "Ельза" - пориви вітру сягають 130 кілометрів на годину, дощі викликали підтоплення у низці регіонів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на іспанські та португальські ЗМІ.

Зокрема, як повідомляє El Pais, в іспанській провінції Астурія у четвер загинув чоловік, якого накрило потоком з бруду і каміння.

Ще один чоловік загинув у провінції Галісія – його накрило уламками в результаті обвалу стіни у парку Санто Домінго де Бонаваль у місті Сантьяго-де-Компостела.

В іспанській провінції Уельва в одному з міст рівень води під час повені сягнув півтора метра. Рятувальникам довелося провести низку операцій з порятунку людей, які опинилися в пастці своїх автомобілів. Ситуацію в місті оцінили як катастрофічну.

У Португалії, як повідомляє телерадіокомпанія RTP, жертвами негоди стали двоє людей. Одна людина загинула в результаті дорожньо-транспортної пригоди, викликаної падінням дерева у регіоні Сетубал, за 50 км на південь від Лісабона, а ще одна загинула в результаті обвалення будинку в районі Візеу, за 300 км на північ від Лісабона. В тому ж регіоні зник ще один чоловік, і аварійні служби побоюються, що його змило потоком води, коли він їхав на тракторі по частково зруйнованій дорозі.

 Пориви ураганного вітру на атлантичному узбережжі місцями сягали 160 км/год. Через це низка господарств опинилися без електрики.

Шторм також позначився на підготовці до Різдва – через неможливість морського промислу ціни на морепродукти зросли на 30%.