У Бельгії пропонують штрафувати приїжджих за відмову проходити тест на коронавірус

Вівторок, 19 січня 2021, 13:12

Міністр юстиції Бельгії Вінсент Ван Квікенборн закликав штрафувати мандрівників, які відмовляються проходити обов'язкові тести на коронавірус.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Згідно з чинними в Бельгії правилами, люди, що перебували в так званій "червоній зоні" понад 48 годин, повинні проходити тест після прибуття в країну і другий тест через сім днів.

За словами Ван Квікенборна, якщо мандрівники не підкоряться, вони повинні бути оштрафовані на 250 євро.

"Кожен, хто повертається в Бельгію сьогодні, повинен заповнити форму місцеперебування пасажира... кожен мандрівник отримує код, що дає право на два тести", - сказав Ван Квікенборн.

Бельгія зараз вважає більшість країн світу "червоною зоною". У Бельгії зараз йдуть дискусії щодо посилення обмежень на несуттєві поїздки, рішення очікується в п'ятницю.

Нагадаємо, з 15 січня правила, що застосовуються до мандрівників, які в'їжджають до Бельгії на літаку чи морському транспорті, з країн, що не входять до ЄС та не є країнами Шенгенської зони, тепер поширюються на тих, хто подорожує автобусом чи поїздом.

Нові правила також стосуються людей, які приїжджають із Великої Британії, де циркулює більш заразний варіант коронавірусу.