Кулеба поговорив з помічницею держсекретаря США перед її візитом у Москву

Вівторок, 14 грудня 2021, 09:59

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Києві з помічницею держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, яка після цього прямує до Москви.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі МЗС.

"Співрозмовники скоординували позиції України та США напередодні візиту помічниці держсекретаря до Москви. Американська сторона погодилася з принципом "Жодних рішень щодо України без України", на якому наголосив Дмитро Кулеба. США підтвердили непохитну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та готовність до подальшого втілення, разом з Україною та європейськими союзниками, комплексного пакета стримування РФ від нового етапу агресії проти нашої держави", - зазначають у повідомленні.

Дмитро Кулеба у розмові зазначив, що Україна прагне політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, та привітав активне залучення США до дипломатичних зусиль з деескалації та мирного врегулювання.

"Міністр поділився баченням способів ефективного виконання Мінських домовленостей, зокрема кроків Росії у безпековій та гуманітарній сферах, які здатні знизити напругу та розблокувати процес мирного врегулювання", - повідомили в МЗС.

Як повідомлялося, Донфрід у рамках цієї поїздки завітає також у Брюссель, щоб проконсультуватися з союзниками по НАТО та партнерами по ЄС щодо зусиль із пошуку дипломатичного рішення.

Нагадаємо, 7 грудня відбулися переговори президентів РФ та США. На них Путін висунув нову вимогу, виконання якої має лишити Україну поза НАТО. Втім, наразі він не має згоди Заходу на її виконання.

Про загрози, з якими дуже скоро може стикнутися Україна на тлі ймовірних переговорів країн Заходу з Росією, читайте в статті: Нормандія від Байдена: що змінить та чим загрожує вхід США до переговорів по Донбасу.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.