Лавров про протидію санкціям: зробимо все, щоб жоден "дядя Сем" не зруйнував нашу економіку

Четвер, 10 березня 2022, 12:57

Російський глава МЗС Сергєй Лавров заявив, що Росія давно мала стати незалежною від Заходу, і після запровадження нищівних санкцій проти неї через війну в Україні "вирішить цю проблему".

Про це Лавров заявив на пресконференції в Анталії у четвер після зустрічі з главою МЗС України, повідомляє "Європейська правда". 

"Ми вирішимо цю проблему. При чому вирішимо її так, щоб більше ніколи, жодним чином не залежати від західних партнерів - чи то від урядів, чи компаній, які абсолютно не керуються інтересами свого бізнесу, а стали інструментом політичної агресії з боку Заходу. Ми зробимо так, щоб більше ніколи у схожій ситуації не опинитися, і щоб ніякий дядя - ні Сем, ніж будь-хто інший - не могли ухвалювати рішення, спрямовані на те, щоб зруйнувати нашу економіку. Ми знайдемо спосіб, щоб більше від цього не залежати. Давно треба було це зробити", - заявив Лавров.

Британія покарала санкціями 7 топ-олігархів, включно з Абрамовичем

Він також прокоментував потенційне ембарго ЄС на російські нафту і газ, заявивши, що РФ буде мати інші ринку збуту "і вони вже є".

"Якщо вони припинять купувати нафту і газ, наш віцепрем’єр Александр Новак, який курує енергосферу, він детально розказав, що ми не будемо вмовляти купувати наші нафту і газ. Захочуть чимось замінити - заради Бога. У нас ринки для збуту будуть і вони вже є", - сказав Лавров.

На пресконференції Лавров такоє підтвердив, що бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням армії РФ.

Дмитро Кулеба заявив про відсутність прогрес щодо припинення вогню, заявивши, що РФ прив'язала його до виконання Україною вимог, висунутих президентом Путіним.