Естонія офіційно підтримала надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Четвер, 3 березня 2022, 15:10

Уряд Естонії на своєму засіданні у четвер схвалив позиції, представлені міністром закордонних справ, та підтримав надання Україні швидкої та ясної перспективи вступу до Європейського союзу та статусу кандидата.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

За словами прем'єр-міністра Каї Каллас, Естонія завжди підтримувала вступ України до Європейського Союзу.

"Україна бореться за демократію, свободу та Європу в цілому. Ми маємо надіслати сильний політичний сигнал: Україна - європейська країна, вступ якої до Європейського союзу вітається. Це означає, що Україні має бути надана чітка та швидка перспектива вступу до ЄС. Естонія готова всіляко сприяти Україні на шляху її вступу до спільноти. Україна є частиною Європи, одна з нас", - сказала Каллас.

Кая Каллас також попросить лідерів Європейського союзу підтримати надання Україні статусу кандидата на зустрічі глав держав та урядів ЄС у Франції наступного тижня.

У позиціях, схвалених на засіданні, уряд вважає за важливе, щоб Європейський союз повністю підтримав Україну в її підготовці до членства в ЄС. Уряд також підтверджує готовність Естонії поділитися з Україною власним досвідом європейської інтеграції та підтримати Україну у процесі вступу до ЄС. Уряд також вважає за необхідне, щоб Європейський Союз швидко узгодив такі конкретні та амбітні кроки на шляху України до інтеграції до ЄС.

Як повідомлялося, парламент Латвії одноголосно затвердив проєкт рішення "Про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Європейського союзу"