Кулеба дорікнув Німеччині за небажання йти на економічні жертви

Середа, 30 березня 2022, 19:37

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поскаржився на недостатню підтримку України з боку Заходу, і передусім Німеччини.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Stern, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"Деякі західні країни чудово вміють знаходити виправдання, щоб щось не робити для України. Вони справді чудові в цьому. Німеччина боїться йти на економічні жертви. Але знаєте що? Ми йдемо на справжні жертви. Ми втрачаємо людей" - сказав Кулеба.

"Непідтримка Росії не означає автоматично, що ви вже підтримуєте Україну. Поки триває війна, ваша країна повинна робити для нас більше", – наголосив міністр.

Серед іншого він закликав припинити російський імпорт і експорт через німецькі порти, відключити всі російські банки від системи Swift і негайно припинити всі поставки газу, нафти та вугілля з Росії.

"Це реальні заходи, щоб зупинити військову машину Росії" - заявив Кулеба.

Як повідомлялося, європейські країни з метою посилення санкцій проти Росії розглядають можливість розширення обмежень на більшу кількість банків, запровадження санкцій проти додаткових членів сімей олігархів та посилення обмеження використання криптовалют для ухилення від санкцій.