Бельгія готується відновити роботу посольства у Києві

Вівторок, 12 квітня 2022, 06:42

Бельгія готується знову відкрити посольство у Києві, яке було закрито у березні з міркувань безпеки після початку російського вторгнення.

Про це заявила міністр закордонних справ Софі Вільмес, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Brussels Times.

На початку березня посольство Бельгії в українській столиці закрилося, а його співробітників було евакуйовано "у зв'язку зі зміною ситуації з безпекою" приблизно через тиждень після вторгнення Росії в Україну.

Вільмес знову закликала до продовження дипломатичних зусиль, щоб переконати інші країни чинити тиск на Росію з метою припинення вогню та виведення військ з України.

Вона також застерегла від російської пропаганди, особливо у соціальних мережах, а також у контактах на високому рівні між Росією та третіми країнами.

"Росія без вагань використовує брехню для виправдання своєї військової агресії та вторгнення. Зараз Росія намагається вплинути на наших партнерів, говорячи, що ризики для глобальної продовольчої безпеки пов'язані з європейськими санкціями, а не з війною в Україні. Проте саме Росія закрила порти на Азовському морі, заблокувавши тим самим експорт зерна", - сказала Вільмес.

Вона також підтвердила підтримку Бельгією п'ятого пакета санкцій проти Росії та Білорусі та закликала чекати наступної серії санкцій вже зараз і з урахуванням лазівок, які ще належить закрити.

Нагадаємо, 11 квітня Представництво ЄС в Україні відновило свою роботу в Києві.