Вибори у Франції: Макрон анонсує перегляд свого курсу, щоб залучити голоси "лівих"

Четвер, 14 квітня 2022, 00:22

Діючий президент Франції та лідер перегонів готовий додати у програму ідеї своїх колишніх конкурентів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Figaro.

В першу чергу Еммануель Макрон сподівається залучити голоси виборців лідера ультралівої партії "Нескорена Франція" Жана-Люка Меланшона (22% та третій результат у першому турі), а також лідера "зелених" Янніка Жадо (шосте місце, 4,6%).

"Існують речі, щодо яких ми можемо піти далі, наприклад - в екології, або в інших темах, які  фігурують у проєктах кандидатів, які не пройшли у другий раунд", - зазначає Макрон.

Президент зазначає – він відкритий до  "пропозицій, які обговорювалися до минулої неділі (першого туру)".

Він визнає недоліки своєї програми і тепер прагне "вислухати, переконати та звернутися до всіх французів, щоб переглянути проєкт, який іноді був карикатурним".

При цьому Макрон відкидає звинувачення у тому, що його програма часто просто суперечить ідеям кандидатів від лівих.

"Зростання (соціальних виплат) немає в моїй програмі, я це підтверджую, і тут не буде змін - я вважаю, що ми повинні створювати багатство, щоб перерозподіляти і бути сильнішим.

З іншого боку, екологічне планування — це те, чим я можу себе посилити, зокрема – щодо окремих пропозицій щодо якості води, повітря, моря — це речі, які сумісні з моїми пропозиціями",- додає він.

Нагадаємо, другий тур президентських виборів у Франції пройде 24 квітня. У ньому опонентом Макрона буде лідерка ультраправого "Народного фронту" Марін Ле Пен.

Детальніше про французькі вибори можна почитати у статті Допомога зброєю чи вето на вступ в ЄС: чого чекати Україні від виборів у Франції або подивитися наш відеоблог.