Латвія виділить 3 млн євро на курси латиської мови для біженців з України

Четвер, 21 квітня 2022, 20:16

Латвійський Фонд громадської інтеграції суспільства виділить 3 млн євро на організацію курсів латиської мови для воєнних біженців з України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Фонд, який оголосив відповідний конкурс на організацію мовних курсів, має на меті якомога швидше забезпечити українським цивільним особам у Латвії безкоштовне навчання латиської мови в обсязі не менше 120 годин на рівні A1.

Як повідомила представник фонду Зане Єкабсоне, до участі у конкурсі запрошуються установи та організації різних юридичних форм з усієї Латвії, щоб забезпечити доступність послуги якомога ближче до місця проживання громадян України.

Метою конкурсу є визначення відповідних претендентів, які проводитимуть безкоштовне навчання латиської мови громадян України у всіх регіонах Латвії, з урахуванням поточних даних Міністерства внутрішніх справ щодо кількості громадян України, які звернулися до муніципальних комісій цивільної оборони на момент затвердження положення про конкурс. Наразі понад 7000 дорослих громадян України виявили бажання вчити латиську мову та могли б скористатися цією послугою.

Середня вартість курсу латиської мови на людину у програмі становить 413 євро, а загальне фінансування програми – 3 мільйони євро.

Заявки на участь у конкурсі можна подати до 12.00 6 травня.