Світ має готуватися до того, що війна в Україні триватиме - глава МЗС Франції

П'ятниця, 13 травня 2022, 13:58

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що міжнародні лідери повинні готуватися до того, що війна в Україні триватиме, і враховувати її довгострокові наслідки.

Про це він заявив у другий день саміту G7 в Німеччині, пише "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Ле Дріан сказав, що тепер лідери мають розглядати війну в Україні як довготривалий конфлікт, який спричинить серйозні наслідки у всьому світі.

"Я також хотів би підкреслити, що зараз ми повинні мати справу з конфліктом, який буде тривати, і тому в довгостроковій перспективі ми матимемо справу з наслідками цього конфлікту на міжнародному рівні, особливо в сфері продовольчої безпеки", - сказав він.

Міністр додав, що міжнародні переговори мають бути зосереджені на зростанні цін на продукти харчування, оскільки організації попереджають про глобальну продовольчу кризу, яка виникла внаслідок війни в Україні.

Ле Дріан сказав, що країни G7 не воюють з Росією, але в цій війні "є агресор і жертва, і ми підтримуємо того, на кого нападають".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розказав, що французький лідер Еммануель Макрон пропонував піти на певні поступки щодо українського суверенітету заради того, щоб зберегти обличчя Путіну.