КС Німеччини визнав законною вимогу ковід-вакцинації для працівників певних установ

Четвер, 19 травня 2022, 13:09

Федеральний конституційний суд Німеччини підтвердив законність вимоги вакцинації від працівників певних установ, відхиливши конституційну скаргу щодо відповідних положень акту про захист від інфекційних захворювань.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

Суд дійшов висновку, що пов’язана з роботою вимога вакцинації дійсно межує з правом на фізичну недоторканність, але конституційно виправдана, тому що закон запроваджений із легітимною метою - захистити від інфекції найбільш вразливих людей. Судді вирішили, що ця мета конституційно більш вагома, ніж те, що вимога вакцинації зачіпає базові права медичного персоналу. 

Працівники німецьких будинків догляду, клінік, масажисти, фізіотерапевти тощо до 15 травня мають мати докази повного курсу щеплення від коронавірусу або нещодавно перенесеної хвороби. За відсутність щеплення можливе звільнення за рішенням роботодавця, крім тих, хто має медичні протипоказання для щеплення. 

На початку квітня у Бундестазі провалився проєкт про загальну вимогу вакцинації від коронавірусу. Канцлер Олаф Шольц після того заявив, що не бачить сенсу повторно спробувати провести цей проєкт через парламент. 

Як повідомлялося, МОЗ Німеччини планує до осені уможливити вакцинацію від коронавірусу четвертою дозою для тих, кому це бажано зробити за станом здоров’я та усіх охочих.