Кулеба про заяву Франції щодо членства України в ЄС через 15-20 років: зради не буде

Понеділок, 23 травня 2022, 20:51

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що заяви Франції щодо членства України в ЄС не вплинуть на євроінтеграційних рух Києва.

Про це він сказав в Instagram під час спілкування з письменником і військовим Валерієм Маркусом, пише "Європейська правда" із посиланням на УНІАН.

"Якщо коротко, - то зради не буде ні з Францією, ні з будь-якою іншою країною. Ніхто нас не буде ламати. Ніхто не зможе нас змусити робити те, що ми не хочемо робити. Ситуація категорично принципово змінилася", - сказав Кулеба.

Глава МЗС додав, що якими б не були заголовки, але Франція "зброю надає", "санкції підтримує і у багатьох питаннях таку роль лідера виконує у просуванні санкцій".

"Є у нас дискусія щодо того, яким буде шлях України до членства у Європейському Союзі і скільки часу це займе... З цього приводу ми активно з ними дискутуємо, але три місяці тому ми обговорювали з ними, чи взагалі колись буде членом Європейського Союзу, а зараз ми обговорюємо з ними, скільки часу займе для України стати членом Європейського Союзу. Дві принципово різні дискусії", - зазначив міністр.

Раніше в МЗС заявили, що Україна розраховує отримати статус кандидата на членство у ЄС уже цього року та заручитися підтримкою Франції на шляху до вступу в Євросоюз.

Як повідомлялося, французький міністр у європейських справах Клеман Бон заявляв, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати 15 чи 20 років.

Більше про шлях України до ЄС можна прочитати у статті Кандидатський статус для України: аргументи на користь та на шкоду Києву.