Поліція Берліна розслідує інцидент з російськими журналістами, РФ каже про "теракт"

Субота, 7 травня 2022, 16:29

Берлінська поліція розслідує виявлення ймовірного вибухового пристрою у житловому будинку, де проживають кореспонденти російських ЗМІ у Німеччині та члени їхніх сімей. 

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації DW

Як повідомило в п'ятницю, 6 травня, видання Berliner Zeitung, в електрошахті будівлі було виявлено підозрілий предмет, який, ймовірно, міг бути вибуховим пристроєм. Його досліджують експерти.

Початково співробітників поліції викликали через кинуту в будівлю пляшку. Після цього в будинку проводили обшук, внаслідок якого і виявили підозрілу знахідку.

Представник поліції Тіло Кальбітц повідомив, що поки не відомо, чи становила знахідка небезпеку. Він також не відповів на запитання, чи міг інцидент бути пов'язаний з агресивною війною Росії проти України.

Як заявив представник берлінської поліції агентству dpa, знахідка виявилася запальним пристроєм, проте спалаху не сталося. У поліції поки що відмовляються оцінити, що стояло за інцидентом. "У будівлі також знаходяться офіси інших компаній. Підґрунтя події поки що невідоме, розслідування триває", - заявив представник правоохоронного відомства.

МЗС Росії назвало те, що сталося, спробою теракту "проти кореспондентів російських ЗМІ в Берліні". 

Москва зажадала "від влади ФРН та інших країн ЄС та НАТО негайно вжити заходів щодо захисту російських журналістів та членів сімей, які перебувають на їхній території".