Відень став найкомфортнішим для життя містом світу – The Economist

Четвер, 23 червня 2022, 12:42

Столиця Австрії – Відень – третій рік визнається найбільш комфортним для проживання містом світу згідно з рейтингом британського видання The Economist.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Раніше Відень очолював рейтинг у 2018 і 2019 роках, після чого поступився новозеландському Окленду через запроваджені коронавірусні обмеження. Тепер же Нова Зеландія вводить обмеження, а Європа, навпаки, їх знімає.

"Стабільність та гарна інфраструктура – це головні принади мешканців міста, на додачу до надійної системи охорони здоров’я і достатньою кількістю можливостей для культури і дозвілля", – зазначають автори рейтингу.

У десятці найкомфортніших більшість – міста Західної Європи, як-от Копенгаген і Цюрих, а також кілька міст Канади і Австралії.

Найгіршими для комфортного життя The Economist виявилися Триполі (столиця Лівії), Лагос (столиця Нігерії) та Дамаск (столиця Сирії). Київ до цьогорічного рейтингу не потрапив через бойові дії в Україні.

Що стосується Росії, то її міста – Москва і Будапешт – погіршили позиції в рейтингу через запроваджені Заходом санкції та атмосферу цензури. Через посилення геополітичних ризиків втратили позиції й інші міста східної Європи, зокрема Варшава та Будапешт.

Рейтинг The Economist визначає комфортність життя у 172 містах світу на основі понад 30 факторів: стабільність, сфера охорони здоров'я, культура і довкілля, освіта та інфраструктура міст тощо.