В Естонії кількість добровольців у лавах військових строкової служби зросла до 63%

Середа, 20 липня 2022, 20:07

Цього тижня понад 1900 молодих людей розпочали 11-місячну службу у підрозділах Силах оборони Естонії, при цьому майже дві третини призовників прийшли служити добровільно.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Якщо 2019 року частка добровольців становила 29%, то тепер цей показник досяг 63%.

"Те, що відбувається в світі, торкнулося всіх. Про це свідчить і велика частка добровольців серед призовників літнього призову - майже дві третини. Сильне бажання молоді брати участь у забезпеченні безпеки та захисту незалежності своєї країни видно неозброєним поглядом. Ціную їхню запопадливість і готовність", - сказав командувач Силами оборони генерал-лейтенант Мартін Херем.

Крім того, він зазначив, що збільшення числа добровольців також говорить про хорошу роботу офіцерів, унтер-офіцерів та чиновників при організації строкової служби.

"До того ми інвестували у розвиток можливостей занять спортом та проведення вільного часу. Ми бачимо оцінку суспільства всією нашою системою підготовки збройного резерву", - додав Херем.

Понад тисячу призовників розпочали службу в 1-й піхотній бригаді. Ряди Командування кібероборони поповнили 165 осіб, у тому числі 12 колишніх учнів Кехтнаського центру професійної освіти – майже всі випускники курсу механіків, які пройдуть в армії практику. Цей проєкт запустили минулого року, через нього пройшло семеро людей.

Заявку на проходження служби у сфері ІТ Командування кібероборони подало щонайменше 12 студентів Тартуського університету. Є й інші приклади поєднання служби з практикою: так вчинили учні Талліннського політехнікуму, Ярваського центру професійного навчання та інших навчальних закладів.

Загалом 63% призовників, у тому числі 35 дівчат, виявили бажання пройти строкову службу добровільно. Військовослужбовці липневого призову служать 11 місяців. Вони можуть отримати підготовку командира, спеціаліста чи водія.