Прем’єрка Швеції побувала в Бучі та Бородянці

Понеділок, 4 липня 2022, 16:57

Прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон відвідала зруйновані внаслідок дій російських військових Бучу та Бородянку, що на Київщині.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у понеділок заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

За його словами, делегація відвідала місце масового поховання людей, яких вбили та закатували росіяни, біля храму Святого Апостола Андрія Первозванного в Бучі. Також Андерсон побачила зруйновані та пошкоджені після нападу РФ будинки в Бородянці.

Фото: Олексій Кулеба

"Президент Володимир Зеленський говорить, що українці борються не просто за Україну, а за цивілізований світ та демократичні цінності. І це абсолютна правда", – наголосила шведська прем’єрка.

Фото: Олексій Кулеба

Кулеба не уточнив, коли саме відбувся візит; шведська сторона про нього раніше не повідомляла.

Як повідомлялося, уряд Швеції готується погодити п’ятий пакет військової допомоги для України. У пакеті передбачені протитанкова зброя, кулемети та обладнання для розмінування. За його словами, про цю зброю просила українська сторона. 

Четвертий пакет Швеція анонсувала на початку червня. До нього увійшли протикорабельні ракети, протитанкова і стрілецька зброя.