Глава Бюро нацбезпеки Польщі: Наступні два місяці війни можуть стати вирішальними

Понеділок, 8 серпня 2022, 13:44

Глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох вважає, що наступні два місяці в Україні можуть стати вирішальними.

Про це він розповів в інтерв'ю Polsat News, пише "Європейська правда".

Солох сказав, що Росія використовує тактику "килимових бомбардувань", оскільки вона не використовує високоточну зброю і "досягає відносно незначного прогресу". Подібна ситуація, за його словами, спостерігається на півдні країни, де Україна повертає собі все більше населених пунктів. 

Посол Польщі: якби Україна отримала HIMARS раніше, вона б не відступила з Маріуполя

 "Усі чекають наступу, тому що його успіх створив би ситуацію, в якій можна було б вести якісь переговори, мирні чи хоча б про припинення вогню. Нічого подібного поки не відбувається. Усе вказує на те, що наступні два місяці можуть стати вирішальними", - сказав він. 

"Оцінки такі, що десь до жовтня мають бути ухвалені деякі принципові рішення", – додав Солох.

Глава Бюро національної безпеки Польщі повернувся з візиту до Вашингтона, де спілкувався з представниками США про війну в Україні. За його словами, США - це ключова країна для "позитивного перебігу конфлікту". Проте зараз там тема номер один – інфляція та енергетичні питання і майбутні вибори до Конгресу.

Він додав, що "український контрнаступ очікується, але для цього потрібна зброя негайно, у великій кількості".

За повідомленням британської розвідки від 6 серпня, РФ масово перекидає війська на південь, починається нова фаза війни.

В огляді за 4 серпня повідомлялося, що Росія, швидше за все, розмістила спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, намагаючись відвернути подальші удари ЗСУ по своїх переправах.