В Іспанії почала працювати схема безкоштовного проїзду залізницею

Четвер, 1 вересня 2022, 14:56

В Іспанії почала діяти схема, що дозволяє пасажирам  безкоштовно їздити приміськими потягами та потягами, що їздять на середню дистанцію.

Про це йдеться в публікації The Guardian, пише "Європейська правда".

Схема діятиме до 31 грудня і покликана допомогти пасажирам приміських поїздів упоратися з інфляцією.

Пасажири можуть отримати залізничний проїзний через програму національної залізничної мережі Renfe або на залізничних станціях. 

Вони повинні вказати пункт призначення та внести депозит у розмірі 10 євро для приміських ліній та 20 євро для поїздок на середні відстані, після чого QR-код у додатку слугуватиме квитком.

Депозит буде повернуто наприкінці року, якщо власник квитка здійснив не менше ніж 16 поїздок до зазначеного пункту призначення.

Квиток поширюється на всі пункти призначення у тій самій зоні, що й зазначена станція.

Прибулі до Іспанії з інших країн можуть зареєструватися, використовуючи номер свого паспорта. Для них програма теж принесе можливість зекономити.

Нагадаємо, з 1 червня в Німеччині стали доступними універсальні проїзні вартістю 9 євро, які дозволяють використовувати громадський транспорт протягом місяця. Ініціатива тривала протягом трьох місяців. 

Експеримент із універсальними проїзними протягом літа запобіг викиду близько 1,8 мільйона тонн вуглекислого газу в атмосферу.