Лідери Франції та Канади засудили звірства російської армії в Ізюмі

Субота, 17 вересня 2022, 10:01

Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прокоментували масове поховання людей з ознаками тортур, знайдене в місті Ізюм Харківської області після його деокупації.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Якнайрішучіше засуджую звірства, вчинені в українському Ізюмі під час російської окупації. Ті, хто їх скоїли, будуть притягнені до відповідальності за свої дії. Без справедливості немає миру", – написав у Twitter Макрон.

"Повідомлення про масові поховання в українському Ізюмі жахають і крають серце. Канада засуджує ці огидні звірства. Ми продовжимо працювати з партнерами для притягнення винних до відповідальності та продовжимо підтримувати український народ", – йдеться в дописі Трюдо.

Нагадаємо, в четвер начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що у звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

Раніше головний дипломат ЄС Жозеп Боррель від імені Євросоюзу відреагував на знайдене в Ізюмі масове поховання, наголосивши, що вище керівництво РФ та причетні до порушення законів ведення війни будуть притягнені до відповідальності.