Австрія почне перевірки на кордоні зі Словаччиною

Середа, 28 вересня 2022, 09:57

Австрія з опівночі запровадить перевірки на кордоні зі Словаччиною.

Про це заявив у середу представник міністерства внутрішніх справ Австрії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Речник міністерства заявив, що цей крок є відповіддю на заяву чеських урядовців у понеділок про те, що чеський уряд тимчасово відновить контроль на кордоні зі Словаччиною у четвер, щоб відреагувати на зростання нелегальної міграції.

"Ми переживаємо безпрецедентну ситуацію з точки зору нелегальної міграції. З початку 2022 року поліція затримала загалом 11 000 нелегальних мігрантів на території Чехії", - повідомив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

З четверга (29 вересня) чеська поліція розпочинає десятиденний прикордонний контроль відповідно до Шенгенського кодексу. Протягом цього періоду будуть розглянуті подальші заходи, включаючи продовження контролю у разі необхідності.

Уряд Чехії поінформував про це сусідні країни та єврокомісара з питань внутрішніх справ Ілву Йоханссон.

Уряд також хоче обговорити це питання зі своїми партнерами по Вишеградській четвірці - Словаччиною, Польщею, Угорщиною, а також з Австрією, повідомив міністр внутрішніх справ. За інформацією міністра, Австрія також стикається з напливом нелегальної міграції.