Президент Сербії пояснив, які висновки зробив з поразки росіян під Херсоном

Четвер, 10 листопада 2022, 20:46

Президент Сербії Александар Вучич визнав, що не очікував оголошення Росією відступу з правого берега Дніпра в Херсонській області, але вважає це уроком для своєї країни.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Pink, він сказав у четвер у Парижі після зустрічі з французьким президентом Емманюелем Макроном.

"Я думав, що росіяни будуть чинити більше опору під Херсоном, але я помилився. Ми повинні розуміти, що маємо самі творити своє майбутнє, у військовому сенсі маємо потурбуватися про себе, дотримуватися військового нейтралітету, бо це – доказ нашого лібертаріанського підходу: бути собою по-своєму, підтримувати хороші відносини з нашими друзями на Заході й на Сході. Для нас очевидно, наскільки складне наше становище", – зазначив Вучич.

Нагадаємо, вдень 9 листопада міністр оборони РФ Сергєй Шойгу заявив, що Росія вирішила відступити з правого берега Дніпра. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відхід російських військ з правобережної Херсонщини стане ще однією перемогою України у війні проти РФ.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що до заяв російських військових про відступ із правого берега Дніпра на Херсонщині потрібно ставитися обережно.