Німеччина повинна бути готовою захищати свою територію - міністр оборони

Понеділок, 21 листопада 2022, 21:11

Німеччина повинна бути готовою до потенційного нападу на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, йдеться в публікації DW.

"Ми маємо бути готові захищати Німеччину та територію Альянсу", - сказала Ламбрехт в інтерв'ю газетам Rheinische Post та General-Anzeiger, оприлюдненому у понеділок, 21 листопада.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати слова генерального інспектора Бундесверу Ебергарда Цорна про те, що Німеччина має бути готовою на випадок, якщо вона виявиться втягнутою в нав'язану їй війну, Ламбрехт відповіла: "Оборона завжди була ключовим завданням Бундесверу. Це всі знову повинні усвідомити".

Також, за словами Ламбрехт, Бундесвер зможе забезпечити оборону Німеччини у разі потреби. При цьому вона висловила впевненість у тому, що Німеччині допоможуть партнери по НАТО.

"Бундесверу ніколи не доведеться захищати Німеччину наодинці, на нашому боці завжди будуть наші союзники, а в Альянсі збройні сили, безумовно, в змозі захистити Німеччину", - пояснила вона.

Крім того, Німеччина "може і має стати кращою у всіх сферах", особливо у сфері ППО, де в Європі, за її словами, є недоліки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня військова контррозвідка Німеччини (MAD) повідомила про підвищену активність іноземних розвідок. 

Читайте також історичну промову президента Німеччини про війну та зміну ставлення до РФ.