Майже 64% поляків підтримують будівництво стіни на кордоні з Калінінградом

Понеділок, 7 листопада 2022, 22:28

63,8% громадян Польщі виступають за будівництво тимчасового бар'єру на кордоні з Калінінградською областю Росії, проти виступають 22,8% опитаних, решта – не мають визначеної думки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані опитування соціологічної служби IBRIS для Radio ZET.

МЗС Польщі про паркан на кордоні з Калінінградською областю: ризик агресивних дій РФ існує

На запитання: "На Вашу думку, чи потрібне будівництво тимчасового бар’єру на кордоні з Калінінградською областю?", 27,8% респондентів відповіли "однозначно так". На думку 36% опитаних, це "радше необхідно".

Водночас 3% поляків виступають категорично проти будівництва, а 14,5% респондентів відповіли, що дамба є "скоріше непотрібною". Ще 13,4% респондентів обрали варіант "не знаю/важко відповісти".

Найбільше прихильників будівництва дамби серед виборців провладних партій – 93%. Виборці опозиції розділилися у цьому питанні: 48% підтримують будівництво, 36% – проти і 16% – не визначилися з відповіддю.

Минулого тижня віцепрем'єр і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що у зв'язку з запуском рейсів з Близького Сходу і півночі Африки до Калінінграда він вирішив вжити заходів для посилення безпеки на польському кордоні "шляхом закриття цього кордону".

Як повідомлялося, загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту завширшки три метри та заввишки 2,5 метра. Паралельно вестиметься робота щодо встановлення пристроїв, які дозволять здійснювати електронне спостереження за кордоном із Калінінградською областю.