Глава МЗС: загострення відносин із Росією фізичної загрози Естонії не несе

Середа, 25 січня 2023, 09:44

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що загострення дипломатичних відносин із Росією не створює загрози для безпеки країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Дипломатичні кроки не збільшують фізичну загрозу. Але з точки зору перспектив на майбутнє нічого виключати не можна. Я не хочу іронізувати, але завжди може бути ще гірше", - сказав Рейнсалу.

За його словами, після зниження рівня дипломатичних відносин між країнами роботою посольств керуватимуть тимчасові повірені, а консульські послуги продовжать надавати.

"Естонія була дуже гучною і своєю позицією, можливо, важила у світовому масштабі більше, ніж її економіка і чисельність населення, що, звісно, дратувало Росію і Путіна", - сказав він.

Рейнсалу нагадав, що Литва ухвалила рішення знизити рівень відносин ще навесні, відразу після Ірпеня і Бучі. А потім Латвія на знак солідарності з Естонією теж вирішила піти на цей крок із 24 лютого.

"Дата пов'язана не з Днем Естонії, а з річницею початку вторгнення", - додав він.

Нагадаємо, посол Росії в Естонії на початку лютого повинен залишити країну після зниження рівня дипломатичних відносин між країнами.

Латвія вимагає, щоб російський посол залишив країну до 24 лютого.