Біля консульства Швеції у Стамбулі затримали провокатора з вогнепальною зброєю - ЗМІ

Середа, 25 січня 2023, 14:54

Біля консульства Швеції у Стамбулі затримали провокатора з вогнепальною зброєю.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив кореспондент суспільного мовника Швеції у Туреччині, також інформація з’явилася у виданні Sabah.

Журналіст повідомляє, що поліція затримала чоловіка, який вдавав, що стріляє, хоча потім з’ясувалося, що зброя не заряджена. 

У матеріалі Sabah зазначають, що інцидент стався паралельно з тим, як у Стамбулі проводили акцію протесту у зв’язку зі спаленням Корану на одній з акцій у Швеції. Чоловік з прапорами Туреччини і Швеції підійшов до будівлі консульства близько опівдня і вигукував там гасла, потім кинув на землю шведський прапор  спрямував пістолет у напрямку будівлі. Після цього правоохоронці втрутилися і затримали його. З’ясувалося, що пістолет не був зарядженим. 

Нагадаємо, останніми тижнями відносини між Стокгольмом та Анкарою і перемовини про вступ до НАТО Фінляндії та Швеції ускладнилися через провокативні антитурецькі акції у Швеції. На одній з них активісти виставили повішене опудало Ердогана, а на іншій відомий провокатор з Данії спалив Коран. У відповідь в Туреччині пройшли антишведські акції, а президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Швеції з таким ставленням не варто сподіватися на ратифікацію вступу.

Пекка Хаавісто на тлі цих новин припустив, що можливо Фінляндії доведеться розглянути завершення вступу до НАТО окремо від Швеції, хоча пріоритетною залишається мета вступити разом. На його думку, на завершення процедури вступу до НАТО тепер не доводиться сподіватися щонайменш до виборів у Туреччині, тобто середини травня.