Стрілянина біля казарми у Відні: прокуратура говорить про самооборону

Субота, 7 січня 2023, 17:44

Прокуратура, яка розслідує інцидент зі стріляниною між військовослужбовцями у місті Вінер-Нойштадт, що неподалік від Відня, припускає, що 54-річний військовий застрелив 20-річного солдата внаслідок самозахисту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kurier.

Розслідуванням інциденту займається управління кримінальної поліції Австрії. Що стало причиною інциденту, наразі з'ясовується. Збройні сили Австрії створили слідчу комісію, попередній звіт якої очікується в неділю.

Водночас, як повідомив журналістам речник міністерства оборони Австрії Міхаель Бауер, попередньо прокуратура вважає, що йдеться про самозахист.

За словами Бауера, солдат перед стріляниною поводився агресивно й погрожував своїм товаришам автоматом. Після цього в ситуацію нібито втрутився його командир.

Наразі для 54-річного військовослужбовця "немає жодних наслідків згідно зі службовим законодавством", тож його відпустили після затримання. Він отримав поранення голови, та його життю нічого не загрожує.

Як повідомлялось, у п’ятницю в казармі у Вінер-Нойштадті відбулась сварка між 20-річним солдатом і 54-річним старшим офіцером. Солдат завдав кілька ударів офіцеру по голові автоматом, після чого нібито стріляв у молодшого сержанта – вартового приміщення. Після цього 54-річний чоловік застрелив військовослужбовця, попередньо, здійснивши три постріли з пістолета.

Федеральне відомство кримінальної поліції Австрії призначило експертизу за фактом стрілянини та розтин тіла загиблого.

Повідомляється, що загиблий військовослужбовець прибув у Вінер-Нойштадт 5 вересня 2022 року і успішно пройшов як вогневу підготовку, так і підготовку на посаду вартового та командира варти. З середини жовтня він виконував обов'язки вартового в казармах аеродрому.