Європейська народна партія скасувала зустріч в Італії після заяв Берлусконі про Зеленського

П'ятниця, 17 лютого 2023, 17:38

Європейська народна партія скасувала заплановану зустріч консервативних політиків у Неаполі після нещодавніх коментарів колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі про Україну.

Як повідомляє "Європейська правда", про це президент ЄНП Манфред Вебер повідомив про це рішення у Twitter.

"Після висловлювань Сільвіо Берлусконі щодо України ми вирішили скасувати наші навчальні дні в Неаполі. Підтримка України не є необов'язковою. Антоніо Таяні та партія Forza Italia в групі ЄНП мають нашу повну підтримку. Ми продовжуємо співпрацю з італійським урядом з питань ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Берлусконі, коментуючи зустріч прем'єрки Італії Мелоні та президента Володимира Зеленського на полях саміту ЄС у Брюсселі, заявив, що якби він все ще був прем'єр-міністром, він би не зустрівся із Зеленським.

Якби Зеленський припинив "атакувати" два регіони на сході України на Донбасі, російський напад на Україну не стався б взагалі, додав 86-річний політик, голосуючи на регіональних виборах у Ломбардії.

В МЗС на це заявили, що поширюючи російську пропаганду, експрем'єр Італії заохочує Росію до продовження її злочинів проти України.

Пізніше Берлусконі заявив, що завжди був на боці українського народу.