Уряд Польщі чекає на згоду Грузії допустити польських медиків до Саакашвілі

Понеділок, 13 березня 2023, 17:20

Група польських медиків готова вилетіти до Тбілісі для надання допомоги експрезиденту Грузії Міхеїлу Саакашвілі і чекає на формальну згоду на це грузинської влади.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ", повідомив у понеділок на пресконференції у Варшаві речник уряду Польщі Пйотр Мюллер.

"Наразі ми очікуємо на формальну згоду грузинської сторони з цього приводу. Але фактично є така декларація з нашого боку і формальні кроки були зроблені", - заявив Мюллер.

Угорщина під тиском Польщі розблокувала рішення ЄС щодо Саакашвілі, його озвучили грузинській владі

За його словами, якщо грузинській владі немає в чому собі дорікнути, тоді немає причин не надати таку згоду.

Мюллер зауважив, що процес медичного обслуговування у Тбілісі експрезидента Грузії викликає у міжнародної спільноти серйозні сумніви. Тому польська сторона готова прояснити ці сумніви, безпосередньо направляючи медичну місію до Грузії.

Останнім часом стан здоров'я ув’язненого в Грузії Саакашвілі значно погіршився. На саміті ЄС 10 лютого прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова прийняти політика на лікування.

Депутати Європарламенту у затвердженій 15 лютого резолюції закликали помилувати Саакашвілі і відправити на лікування за кордон.

Наприкінці лютого ЄС подав офіційний протест грузинській владі щодо Саакашвілі після того, як це рішення розблокувала Угорщина. Оголошення протесту ініціювала Польща.