США підпишуть з Іспанією нову угоду про розміщення ще двох есмінців

П'ятниця, 21 квітня 2023, 15:46

Іспанія та США планують підписати угоду про розміщення двох додаткових американських есмінців на військово-морській базі Рота до 12 травня – офіційної дати запланованого візиту прем'єр-міністра Педро Санчеса до Вашингтона.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Джерела в іспанському оборонному відомстві підтвердили цю угоду в четвер. Тим часом Мадрид і Вашингтон обмінялися внутрішніми документами, щоб полегшити і прискорити розгортання кораблів, додали ті ж джерела.

Два нових американських військових кораблі приєднаються до інших чотирьох кораблів з аналогічними характеристиками, які США розмістили на базі ВМС США в іспанському муніципалітеті Рота, щоб доповнити протиракетний щит НАТО на південному фланзі Європи.

Очікується, що угода буде підписана в Іспанії, і, за даними джерел, підписання неодмінно відбудеться до візиту Санчеса до США.

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр оголосила в середу про зустріч Джо Байдена і Санчеса, яка співпаде з початком передвиборчої кампанії на муніципальних і регіональних виборах в Іспанії, що відбудуться 28 травня.

Обидва лідери обговорять війну в Україні та шляхи зміцнення двосторонніх відносин, підтвердять свою відданість трансатлантичному зв'язку та запевнять у повній підтримці України.

Нагадаємо, цього тижня шість танків Leopard 2, які Іспанія обіцяла передати Україні, прибули до порту Сантандер на півночі країни. Звідти вони вирушать до України.