У Держдепі прокоментували заяву Блінкена про можливість визнання РФ спонсором тероризму

Четвер, 18 травня 2023, 09:06

У Державному департаменті США прокоментували заяву глави відомства Ентоні Блінкена, який допустив визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"У мене немає жодних оновлень з цього приводу", – сказав на брифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, у відповідь на питання, чи проводить Держдеп роботу для визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Визнання Росії державою-спонсором тероризму призвело б до міжнародної ізоляції Москви та змусило б США накладати додаткові обмеження на країни, які взаємодіють з Кремлем. Саме Державний департамент має повноваження визначати такий статус.

Адміністрація Байдена раніше відкидала вимоги визнати РФ державою-спонсором тероризму, заявивши, що це зв'язало б руки США у взаємодії з Росією в цілому і заблокувало б будь-які дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення війни Росії проти України. 

Однак 16 травня Блінкен під час дискусії із сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом, який наполягав на необхідності проголошення Росії державою-спонсором тероризму, заявив: "Ніколи не кажи "ніколи".