Бої в Україні активізувалися, ЗСУ атакують одразу на кількох напрямках - розвідка Естонії

П'ятниця, 9 червня 2023, 14:26

За даними розвідувального центру сил оборони Естонії, активність бойових дій в Україні значно зросла, а українські Збройні сили атакують одразу на кількох напрямках.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ERR.

В естонському розвідцентрі зазначають, що ймовірно, наступ розвиватиметься поступово. ЗСУ враховують важливість логістики та охорони флангів від можливих російських контратак.

У зведенні наголошують, що звільнення всіх окупованих територій у найближчі місяці малоймовірне.

Російські сили зосередяться на утриманні територій і намагатимуться завдати Україні неприйнятних втрат, а також тиражуватимуть кадри зі знищенням західної техніки.

ЗСУ явно перехопили ініціативу, проте доктрина ЗС РФ передбачає нанесення контратак як на тактичному, так і на оперативному рівні, додали в естонському розвідувальному відомстві.

Напередодні телеканал CNN з посиланням на американських високопосадовців повідомляв, що українські війська досягли перших успіхів внаслідок прориву лінії оборони Росії в районі Бахмута, однак зазнали при цьому значних втрат.

Водночас співрозмовники CNN кажуть, що останні втрати українських сил не вплинуть на більш масштабний запланований український контрнаступ.