Робота в ЄСМіфи та реальність

Cпецпроект за підтримки компанії EWL Group

Довоєнні мігранти і біженці з України в Польщі: чим вони відрізняються та хто з них повернеться

Допомога від своїх: як мігранти в Польщі підтримують українську економіку

Боротьба за українців: чому Польща лідирує у залученні працівників з України

Вудка замість риби: як працевлаштовуються українські біженці у Польщі та Німеччині

Українські біженці в Польщі, Чехії й Румунії: хто вони, чого чекають і чи повернуться додому

Польща спрощує працевлаштування іноземців: що зміниться для громадян України

Знову популярний: чому агросектор Польщі став лідером зі зростання зарплат

Куди їдуть працювати українці: порівнюємо Польщу та Чехію

Всупереч пандемії: як українські трудові іммігранти у Польщі впоралися з кризою

На роботу до ЄС: про що свідчать світові тренди міграції та що чекатиме українців

Про проект

За даними ООН, в 2019 році в світі нараховувалось понад 270 млн мігрантів, тобто 3,5% від загальної кількості жителів нашої планети. За останні два десятиріччя ця група збільшилася на майже 100 млн людей, і все вказує на те, що її чисельність буде зростати далі. Країни нашого континенту прийняли близько 84 млн мігрантів, що складає 11% від усього населення Європи. Дві третини з них мігрували всередині нашого континенту, а головною причиною зміни країни проживання і праці залишається економічна складова.

Світ рухається у напрямку відкритих ринків праці, це  явище глобальне. Польща усвідомила це ще в 2007 році, значно спрощуючи процедуру працевлаштування для своїх східних сусідів. У результаті, кількість іноземців, що працюють над Віслою, зросла вдесятеро, сягаючи 2 млн осіб, а дві третини з яких – це наші земляки.

Як насправді виглядає ситуація із трудовою міграцією в Європі? Чим схожі та чим відрізняються європейські ринки праці? Чому варто працювати виключно легально? Чи безпечно подорожувати та працювати у Європі під час пандемії? На ці та інші питання відповість спільний проект Європейської Правди та польського агентства EWL Group "Робота в ЄС. Міфи та реальність". 

EWL Group – одне з найбільших агентств праці в Польщі – з 2018 року проводить циклічні соціологічні опитування іноземців, які працюють в Польщі. У 2018-2021 роках на базі досліджень фірми було опубліковано вісім звітів, у тому числі "Громадяни України на польському ринку праці: досвід, виклики, перспективи", "Працівник з України між Польщею та Німеччиною", "Працівник з України – заробітки в Польщі" та "Іноземний працівник у Польщі в період пандемії".



© 2021, Європейська правда, eurointegration.com.ua

Використання новин з сайту дозволено лише за умови посилання (гіперпосилання) на Європейську правду, www.eurointegration.com.ua. Републікація повного тексту статей, інтерв'ю та колонок - заборонена.