ЗМІ повідомили про успішну операцію Фіцо, потім спростували

оновлено
Новини — Середа, 15 травня 2024, 20:58 —

Словацький телеканал TA3 повідомив, що прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо, який зазнав замаху, успішно переніс операцію, але після цього змінив інформацію.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Спершу TA3 стверджував, що Роберт Фіцо "переніс успішну операцію, перебуває у стабільному стані і спілкується". Телеканал додав, що нападник "влучив у живіт, таз і палець" словацького прем'єр-міністра.

Але станом на 21:28 ці повідомлення зникли з трансляції TA3, натомість з'явилось уточнення, що він спілкувався і був у стабільному стані на час госпіталізації.

Реклама:

Перед тим міністр праці Словаччини Ерік Томаш говорив, що стан прем'єра важкий, оскільки кулі зачепили кілька внутрішніх органів.

Замах на Фіцо: Лідер словацької опозиції заперечив приналежність стрільця до його сили

Як повідомлялося, у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли 15 травня після виїзного засідання уряду, його доставили в лікарню.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

ЗМІ стверджують, що замах скоїв 71-річний Юрай Цинтула, який міг бути пов'язаний із проросійською воєнізованою групою Slovenskí Branci.

Замах на Фіцо засудили словацькі політики та світові лідери, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

Дивіться також розбір замаху на Фіцо у відео "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: